KOMPOZIT ARALASHMADAGI KLEYKOVINA MIQDORI VA SIFATI
View/ Open
Date
2025-02-02Author
Evatov G’iyosjon Hamza o’g’li
Sanayev Ermat Shermatovich
Azamatov Umid Zokirovich
Metadata
Show full item recordAbstract
Mahalliy bug’doy, grechka va soya unlaridan iborat kompozit
aralashmadagi kleykovina miqdori va sifati oziq-ovqat mahsulotlarining texnologik
jarayonlariga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu tadqiqotda turli kompozit un
aralashmalaridagi kleykovina miqdori va uning elastiklik, cho‘ziluvchanlik hamda
strukturaviy xususiyatlariga ta’siri o‘rganiladi. Olingan natijalar asosida optimal
nisbatlar aniqlanib, mahsulot sifatini oshirish va texnologik jarayonlarni
takomillashtirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari kompozit un asosida
tayyorlangan mahsulotlarning iste’mol xususiyatlarini yaxshilashga ham yordam
beradi.