| dc.contributor.author | Evatov G’iyosjon Hamza o’g’li | |
| dc.contributor.author | Sanayev Ermat Shermatovich | |
| dc.contributor.author | Azamatov Umid Zokirovich | |
| dc.date.accessioned | 2025-10-07T07:44:02Z | |
| dc.date.available | 2025-10-07T07:44:02Z | |
| dc.date.issued | 2025-02-02 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/378 | |
| dc.description.abstract | Mahalliy bug’doy, grechka va soya unlaridan iborat kompozit
aralashmadagi kleykovina miqdori va sifati oziq-ovqat mahsulotlarining texnologik
jarayonlariga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu tadqiqotda turli kompozit un
aralashmalaridagi kleykovina miqdori va uning elastiklik, cho‘ziluvchanlik hamda
strukturaviy xususiyatlariga ta’siri o‘rganiladi. Olingan natijalar asosida optimal
nisbatlar aniqlanib, mahsulot sifatini oshirish va texnologik jarayonlarni
takomillashtirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari kompozit un asosida
tayyorlangan mahsulotlarning iste’mol xususiyatlarini yaxshilashga ham yordam
beradi. | en_US |
| dc.language.iso | other | en_US |
| dc.publisher | PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH | en_US |
| dc.subject | Kompozit aralashma, kleykovina miqdori, kleykovina sifati, elastiklik, cho‘ziluvchanlik, struktura xususiyatlari, texnologik jarayon, optimal nisbatlar, mahsulot sifati, iste’mol xususiyatlari. | en_US |
| dc.title | KOMPOZIT ARALASHMADAGI KLEYKOVINA MIQDORI VA SIFATI | en_US |
| dc.type | Article | en_US |