Show simple item record

dc.contributor.authorUlashov Dustmurod
dc.date.accessioned2025-10-13T07:22:04Z
dc.date.available2025-10-13T07:22:04Z
dc.date.issued2025-05-22
dc.identifier.urihttps://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/422
dc.description.abstract:Mazkur maqolada non mahsulotlarining mog‘orlanishiga sabab bo‘ladigan zamburug‘lar – Aspergillus niger, Penicillium chrysogenum va Rhizopus stolonifer – ning biologik xususiyatlari o‘rganildi. Ularning o‘simlik patogenlariga xos fermentlar ishlab chiqarish qobiliyati baholanib, o‘simliklarga qarshi himoya nazariyasi bilan umumiyliklari tahlil qilindi. Tadqiqotda shuningdek, laktik kislota bakteriyalarining antifungal xususiyatlari ham baholandi. Natijalar non mahsulotlarini mog‘orlanishga qarshi biologik himoya qilishda o‘simlik mikrobiologiyasiga asoslangan yondashuvlar istiqbolli ekanini ko‘rsatdien_US
dc.publisherOʻsimliklarni himoya qilishning innovatsion biotexnologiyalari: yutuqlar va istiqbollari Respublika miqyosidagi ilmiy-amaliy anjuman ilmiy ishlari toʻplamien_US
dc.subject:mog‘or, zamburug‘lar, non mahsulotlari, o‘simlik patogenlari, biologik himoya, antifungal bakteriyalaren_US
dc.titleNONNING MOGʻORLANISHIGA SABAB BO‘LADIGAN ZAMBURUG‘LARNING O‘SIMLIKLARGA QARSHI HIMOYA NAZARIYASI BILAN BOGʻLIQLIGIen_US
dc.typeWorking Paperen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record