dc.contributor.author | Asatova N.R. | |
dc.contributor.author | Ulashov Dustmurod | |
dc.date.accessioned | 2025-10-13T07:21:43Z | |
dc.date.available | 2025-10-13T07:21:43Z | |
dc.date.issued | 2025-05-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/419 | |
dc.description.abstract | Ushbu maqolada o‘simliklardan ajratilgan tabiiy antiseptiklarning oziq-ovqat mahsulotlarini
konservatsiya qilishdagi roli yoritilgan. Antiseptiklarning mikrobiologik ta’siri, ularning patogen mikroorganizmlarga
qarshi samaradorligi va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilingan. Olingan natijalar ularni oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash
va o‘simliklarni himoya qilishda istiqbolli vosita sifatida foydalanish imkonini ko‘rsatadi | en_US |
dc.publisher | Oʻsimliklarni himoya qilishning innovatsion biotexnologiyalari: yutuqlar va istiqbollari Respublika miqyosidagi ilmiy-amaliy anjuman ilmiy ishlari toʻplami | en_US |
dc.subject | o‘simlik antiseptiklari, oziq-ovqat xavfsizligi, konservatsiya, alitsin, mikroflora, tabiiy konservantlar | en_US |
dc.title | O‘SIMLIKDAN OLINADIGAN TABIIY ANTISEPTIKLAR ULARNING MIKROBIOLOGIK XOSSALARI VA OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARINI KONSERVALASHDA QO‘LLANILISH | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |