dc.contributor.author | Yusufova D.R | |
dc.contributor.author | Ulashov Dustmurod | |
dc.date.accessioned | 2025-10-13T07:21:36Z | |
dc.date.available | 2025-10-13T07:21:36Z | |
dc.date.issued | 2025-05-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/418 | |
dc.description.abstract | Ushbu maqolada oziq-ovqat sanoati va agrosanoatda keng qo‘llanilayotgan mikroorganizmlarning
ekologik xavfsizligi baholandi. Tadqiqotda mikroorganizmlarning GRAS maqomi, antimikrobik rezistentlik, genetik
barqarorlik va atrof-muhitdagi omon qolish qobiliyati asosiy mezonlar sifatida ko‘rib chiqildi. Shuningdek, ularning
agrosanoatdagi amaliy qo‘llanilishi va barqaror ishlab chiqarishdagi ahamiyati yoritildi | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Oʻsimliklarni himoya qilishning innovatsion biotexnologiyalari: yutuqlar va istiqbollari Respublika miqyosidagi ilmiy-amaliy anjuman ilmiy ishlari toʻplami | en_US |
dc.subject | mikroorganizmlar, oziq-ovqat sanoati, ekologik xavfsizlik, agrosanoat, biotexnologiya, GRAS | en_US |
dc.title | OZIQ-OVQAT SANOATIDA ISHLATILADIGAN MIKROORGANIZMLARNING EKOLOGIK XAVFSIZLIGINI BAHOLASH VA ULARNI AGROSANOATGA JORIY ETISH IMKONIYATLARI | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |