• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • Department of Food Engineering at Shahrisabz
    • Technology of food products
    • Conference Proceedings
    • View Item
    •   DSpace Home
    • Department of Food Engineering at Shahrisabz
    • Technology of food products
    • Conference Proceedings
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ИНГИБИТОРЫ ГЛИНИСТЫХ ПОРОД

    Thumbnail
    View/Open
    14_Косназаров_К_К_,Хужаназарова_С_Р_,Адизов,_Б_З_,Бухоров_Ш_Б_Termez.pdf (343.0Kb)
    Date
    2025-02-07
    Author
    Khuzhanazarova Sarvigul
    Косназаров К.К
    Адизов
    Бухоров Ш.Б
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    В данной работе проведён анализ эффективности существующих ингибиторов набухания глин, включая низкомолекулярные инкапсуляторы и графтированные сополимеры, в буровых растворах. Рассмотрены механизмы их действия, влияние на реологические и фильтрационные свойства растворов, а также способность поддерживать структурную целостность глинистых пород. Особое внимание уделено полимерным микросферам, которые демонстрируют повышенную термостойкость и устойчивость к солям, эффективно стабилизируя глинистые породы
    URI
    https://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/393
    Collections
    • Conference Proceedings

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV