Show simple item record

dc.contributor.authorQobilov Feruz Shuxrat o‘g‘li
dc.contributor.authorUzoqov Yusuf Ahrol o‘g‘li
dc.contributor.authorPardayev Zafar Temirovich
dc.date.accessioned2025-10-07T07:46:03Z
dc.date.available2025-10-07T07:46:03Z
dc.date.issued2025-05-05
dc.identifier.other57
dc.identifier.urihttps://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/396
dc.description.abstractSog‘lom turmush tarziga e’tibor aholining turli yosh guruhlari orasida tobora ommalashib bormoqda, bu o‘z navbatida "sog‘lom ovqatlanish" mahsulotlariga, jumladan yog‘ va shakar miqdori kam bo‘lgan, ammo yuqori diyetali mahsulotlarga ega. tolalar, vitaminlar, minerallarga talabning oshishiga olib keladi. Mahsulotlarni biologik faol moddalar va xun tolasi bilan boyitish zarurati zamonaviy iste’molchining ehtiyojlarini qondiradigan oziq-ovqat mahsulotlari va pazandalik idishlarini ishlab chiqishning asosiy shartidir. Oziq-ovqat mahsulotlarini boyitish uchun turli xil xom ashyolardan, xususan, donlardan foydalaniladi. Donni qayta ishlash mahsulotlari har kunlik talabning hamyonbop mahsuloti ekanligini inobatga olsak, ularga funksional xususiyat berish masalasi tug‘iladi. Yakuniy mahsulotda donning biologik faol moddalarga eng boy bo‘lgan qismlari kabi qobiq va aleyron qatlamini iloji boricha ko‘proq saqlash muhimdiren_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherBuxoro davlat universiteti axborotnomasien_US
dc.subjectnon, qandolat mahsulotlari, kimyoviy tarkibi, sog‘lom ovqatlanish, vitaminlar, kaliy, kalsiy, mineral moddallar, sifat, kraxmal, aminokislotalar, kleykovinaen_US
dc.titleNON VA QANDOLAT MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISHDA UNGAN BUG‘DOY DONIDAGI MINERAL MODDALARNI O‘RGANISHen_US
dc.typeArticleen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record