dc.contributor.author | Qobilov Feruz Shuxrat o‘g‘li | |
dc.contributor.author | Uzoqov Yusuf Ahrol o‘g‘li | |
dc.contributor.author | Pardayev Zafar Temirovich | |
dc.date.accessioned | 2025-10-07T07:46:03Z | |
dc.date.available | 2025-10-07T07:46:03Z | |
dc.date.issued | 2025-05-05 | |
dc.identifier.other | 57 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/396 | |
dc.description.abstract | Sog‘lom turmush tarziga e’tibor aholining turli yosh guruhlari orasida tobora
ommalashib bormoqda, bu o‘z navbatida "sog‘lom ovqatlanish" mahsulotlariga, jumladan yog‘ va shakar
miqdori kam bo‘lgan, ammo yuqori diyetali mahsulotlarga ega. tolalar, vitaminlar, minerallarga talabning
oshishiga olib keladi. Mahsulotlarni biologik faol moddalar va xun tolasi bilan boyitish zarurati zamonaviy
iste’molchining ehtiyojlarini qondiradigan oziq-ovqat mahsulotlari va pazandalik idishlarini ishlab
chiqishning asosiy shartidir.
Oziq-ovqat mahsulotlarini boyitish uchun turli xil xom ashyolardan, xususan, donlardan foydalaniladi.
Donni qayta ishlash mahsulotlari har kunlik talabning hamyonbop mahsuloti ekanligini inobatga olsak,
ularga funksional xususiyat berish masalasi tug‘iladi. Yakuniy mahsulotda donning biologik faol moddalarga
eng boy bo‘lgan qismlari kabi qobiq va aleyron qatlamini iloji boricha ko‘proq saqlash muhimdir | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Buxoro davlat universiteti axborotnomasi | en_US |
dc.subject | non, qandolat mahsulotlari, kimyoviy tarkibi, sog‘lom ovqatlanish, vitaminlar, kaliy, kalsiy, mineral moddallar, sifat, kraxmal, aminokislotalar, kleykovina | en_US |
dc.title | NON VA QANDOLAT MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISHDA UNGAN BUG‘DOY DONIDAGI MINERAL MODDALARNI O‘RGANISH | en_US |
dc.type | Article | en_US |