| dc.contributor.author | Xolmurodov Bahodir Bahrom o‘g’li | |
| dc.date.accessioned | 2025-10-07T07:44:37Z | |
| dc.date.available | 2025-10-07T07:44:37Z | |
| dc.date.issued | 2025-04-04 | |
| dc.identifier.issn | 3030 -3907 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/383 | |
| dc.description.abstract | Ushbu maqolada sut mahsulotlarini ishlab chiqarishda zamonaviy
texnologiyalarni qo‘llash masalalari tahlil qilingan. Xususan, sutni qayta ishlash
jarayonlarida ultrafiltratsiya, mikrofiltratsiya, pastyerizatsiya, fermentatsiya va
ultratovushli cho‘ktirish kabi ilg‘or usullarning samaradorligi o‘rganilgan.
Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy texnologiyalar sut mahsulotlarining
sifatini oshirish, mikrobiologik xavfsizlikni ta’minlash va ishlab chiqarish
jarayonlarini optimallashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada
O‘zbekiston Respublikasi va jahonda sut ishlab chiqarish dinamikasi, iste’mol
ko‘rsatkichlari va sanoat rivojlanishining istiqbollari yoritilgan. Zamonaviy
texnologiyalarning iqtisodiy samaradorligi, ekologik ta’siri va sanoat miqyosida
qo‘llash qulayligi bo‘yicha taqqoslamalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari shuni
ko‘rsatadiki, sut mahsulotlarini ishlab chiqarishda ilg‘or yondashuvlardan
foydalanish iste’molchilar talabiga javob beradigan, yuqori sifatli va xavfsiz
mahsulotlar ishlab chiqarishga imkon yaratadi. | en_US |
| dc.language.iso | other | en_US |
| dc.publisher | Development of science | en_US |
| dc.subject | sut mahsulotlari, sutni qayta ishlash, ultrafiltratsiya, mikrofiltratsiya, pastyerizatsiya, fermentatsiya, ultratovushli cho‘ktirish, oziq-ovqat texnologiyalari, sut sanoati, mikrobiologik xavfsizlik, ekologik samaradorlik | en_US |
| dc.title | SUT MAHSULOTLARI TAYYORLASHDA ZAMONAVIY USULLARNI QO‘LLASH | en_US |
| dc.type | Article | en_US |