Show simple item record

dc.contributor.authorXolmurodov Bahodir Bahrom o‘g’li
dc.date.accessioned2025-10-07T07:44:37Z
dc.date.available2025-10-07T07:44:37Z
dc.date.issued2025-04-04
dc.identifier.issn3030 -3907
dc.identifier.urihttps://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/383
dc.description.abstractUshbu maqolada sut mahsulotlarini ishlab chiqarishda zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash masalalari tahlil qilingan. Xususan, sutni qayta ishlash jarayonlarida ultrafiltratsiya, mikrofiltratsiya, pastyerizatsiya, fermentatsiya va ultratovushli cho‘ktirish kabi ilg‘or usullarning samaradorligi o‘rganilgan. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy texnologiyalar sut mahsulotlarining sifatini oshirish, mikrobiologik xavfsizlikni ta’minlash va ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston Respublikasi va jahonda sut ishlab chiqarish dinamikasi, iste’mol ko‘rsatkichlari va sanoat rivojlanishining istiqbollari yoritilgan. Zamonaviy texnologiyalarning iqtisodiy samaradorligi, ekologik ta’siri va sanoat miqyosida qo‘llash qulayligi bo‘yicha taqqoslamalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sut mahsulotlarini ishlab chiqarishda ilg‘or yondashuvlardan foydalanish iste’molchilar talabiga javob beradigan, yuqori sifatli va xavfsiz mahsulotlar ishlab chiqarishga imkon yaratadi.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherDevelopment of scienceen_US
dc.subjectsut mahsulotlari, sutni qayta ishlash, ultrafiltratsiya, mikrofiltratsiya, pastyerizatsiya, fermentatsiya, ultratovushli cho‘ktirish, oziq-ovqat texnologiyalari, sut sanoati, mikrobiologik xavfsizlik, ekologik samaradorliken_US
dc.titleSUT MAHSULOTLARI TAYYORLASHDA ZAMONAVIY USULLARNI QO‘LLASHen_US
dc.typeArticleen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record