Show simple item record

dc.contributor.authorAralova Minavvar Nomoz qizi
dc.date.accessioned2025-10-17T08:25:25Z
dc.date.available2025-10-17T08:25:25Z
dc.date.issued2025-04-25
dc.identifier.citationMASTERS SCIENTIFIC JOURNALen_US
dc.identifier.urihttps://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/534
dc.descriptionTutni ovqatlanishdan oldin iste’mol qilish lozim, shunda oshqozonga uning zarari tegmaydi. Tut mevasini quritib, undan damlama, kompot tayyorlab ichilsa, darmonsizlikni davolaydi, ozishga yordam beradi, organizmni tozalaydi. Qishda tut daraxtining kurtagini olib, tozalab, damlamasini yurakni quvvatlash uchun ichib yuriladi. Tanadagi eski yara va shikastlangan joylarni davolashda tut bargi va shoxchasini maydalab, o‘simlik yog‘i bilan aralashtirib surtilsa, yaralar tez bitadi, terida o‘rni qolmaydi. Tutning ozuqaviy qiymati – 70 kkal. Yangi tut (yoki konservalangan) mevasi sharbati ko‘krak qafasining simillab og‘rishi va nafas olish qiyinlashib harsillashda yordam beradi. Odatda tut mevasini yangi uzib olinganida iste’mol qilinadi, lekin undan shuningdek, kompot, murabbo, kisel, sirop, pishiriqlar ichiga solib, pishirib iste’mol qilinadi. Tutni yashash joyiga yaqin joyda pishib yetilgan mevasi iste’mol qilinadi. Uni uzoq masofaga transport vositasida olib borish yaramaydi, yetib borgunicha aynib qoladi.en_US
dc.description.abstractushbu maqolada tut mevasining quritish usullari va tut mevasidan mahsulotlar tayyorlash o’rganilgan va tahlil qilingan.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherMASTERS SCIENTIFIC JOURNALen_US
dc.subjectBalxi tuti, havoda quritish, elektir quritgichda quritish, murabbo tayyorlash,vino tayyorlash, to’p meva, soyada quritish.en_US
dc.titleTUTDAN QAYTA ISHLANGAN MAHSULOTLAR TAYYORLASH TEXNOLOGIYASIen_US
dc.title.alternativeushbu maqolada tut mevasining quritish usullari va tut mevasidan mahsulotlar tayyorlash o’rganilgan va tahlil qilingan.en_US
dc.typeArticleen_US


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record