Show simple item record

dc.contributor.authorMirzayev Jamol Dustiyarovich
dc.contributor.authorSadullaev Sirojiddin Xudoyberdi o‘g‘li
dc.date.accessioned2025-10-13T07:23:14Z
dc.date.available2025-10-13T07:23:14Z
dc.date.issued2025-10-03
dc.identifier.issn3060-4966
dc.identifier.urihttps://dspace.kstu.uz/xmlui/handle/123456789/429
dc.description.abstractMazkur tadqiqotning maqsadi – non mahsulotlari assortimentini kengaytirish uchun mahalliy tritikale donidan olinadigan un navlarining texnologik xossalarini o‘rganishdir. Tadqiqotda tritikale, bug‘doy va javdar donlarining kimyoviy tarkibi, unbopligi va texnologik xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Bu o‘rganish, donlarning qayta ishlanish jarayoniga ta’sirini, xususan, oqsil va kleykovina miqdorini o‘rganish orqali un sifatini aniqlashga yordam beradi. Tritikale doni qurg‘oqchilikka chidamli, kam yerda samarali o‘sadi, bu uni qayta ishlashda foydali qiladi. Unning texnologik xossalari, ayniqsa, novvoylik mahsulotlarida qo‘llanilish imkoniyatlarini kengaytirishga yordam beradi. Tritikale unining sifatini yaxshilashda uning kimyoviy tarkibi, mineral moddalar va vitaminlar tarkibi ham muhim rol o‘ynaydi.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherJIZPI XABARNOMASIen_US
dc.subjecttritikale, bug‘doy, javdar, qishloq xo‘jaligi, oziq-ovqat mahsulotlari, non mahsulotlari, аmilоlitik fаоllik, оziqаviylik, novvoylik.en_US
dc.titleTRITIKALE DONINING XOSSALARI VA UNI NOVVOYLIK SANOATIDA QO‘LLASHNING HOZIRGI HOLATI HAMDA ISTIQBOLLARIen_US
dc.typeWorking Paperen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record